Ahşap gibi kalın malzemeleri parçalamak, budamak, kesmek için üretilmiş testerenin, oldukça dikkatli kullanılması gerekiyor. Yanlış ve bilinçsiz testere kullanımı çeşitli kazalara sonuç açabilir. Tırtırlı yapısı sebebiyle insan vücuduna kolaylıkla hasar verebilen yapısı sebebiyle testere kullanımında dikkat edilecekler konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Testerenin doğru tutulması, ahşap yapısına göre hareket ettirilmesi ve testere kullanırken kişinin duruş pozisyonu çok önemlidir.
Testere Kullanımı
Kullanım alanlarına göre farklı özellikte ve büyüklükte olan testereler elle parçalanmayacak malzemelerin bölünmesinde kullanılır. Marangozlar, orman işçileri, çiftçilik yapanlar, odun parçalayanlar, kalas fabrikaları, ağaç işleme iletmeleri testereyi sıkça kullanırlar. Testereler mauel şekilde olabileceği gibi motorlu olarak da üretilmektedir.Testerenin ağız kısmındaki tırtırlı yapının ağacın özelliğine göre seçildiğini söyleyebiliriz. Ağaçların fazlalıklarını alarak budama işlemi yapmak için ince dişli testere tercih edilmektedir. Bağ gibi ufak dallı ağaçların budamasında bıçak büyüklüğünde olan ve açılıp kapanabilen bağ testereleri tercih edilmektedir. Çift ağızlı testerenin avantajı iki tarafın da kullanılabilmesidir. Patlamış kamyon lastiklerini dekoratif amaçlı başka bir eşyaya dönüştürmek isterseniz lastik testeresinden yardım alabilirsiniz.
Oval şekilde olan testere muz hasadında kullanıldığı için muz testeresi olarak adlandırılır. Ot gibi ince ve küçük bitkileri kesmek için de ot testeresi kullanılmaktadır. Ot konusuna girmişken ot lekelerinden kurtulma yolların makalemizi de önermek isterim. Her boy testereye sahip olmak, işlerin çabuk bitmesi için avantaj sağlayacaktır. Çok cüzi bir bütçe ayırarak manuel testerelerin hepsine sahip olabilirsiniz.
WEB SİTEMİZ YENİLENDİ!!
06.02.2022 22:50